Online χρήστες

Έχουμε 73 επισκέπτες συνδεδεμένους

Τελευταίες αγγελείες

Herpetofauna of Greece


filozwos.gr - filozoos Για αυτούς που αγαπούν τα ζώα, Copyright 2008 - 2019 Powered by
Θερμοπληξία Εκτύπωση E-mail
Αξιολόγηση Χρήστη: / 1
ΧείριστοΆριστο 

Ουφ… έσκασα!
Τον Ιούλιο και τον Αύγουστο που είναι παχιές οι μύγες και ο κολιός στην εποχή του ο σκύλος δεν κινδυνεύει μόνο από τα εξωπαράσιτα και τα κεράσματα στην ταβέρνα. Ένα από τα χειρότερα που μπορεί να πάθει είναι η Θερμοπληξία.

Εμείς φοράμε ελαφρά και ανοιχτόχρωμα ρούχα. Εμείς φοράμε καπέλο, κρατάμε ομπρέλα και ένα μπουκαλάκι νερό στο χέρι. Ο φουκαράς ο σκύλος φοράει περήφανος τη γούνα του, δεν μπορεί να έχει αλεξήλιο και το χειρότερο από όλα δεν μπορεί να ιδρώσει. Η κακοτυχία του δε σταματά εκεί. Πρέπει να ζει στην τσιμεντένια πόλη που η άσφαλτος πυρώνει και το τσιμέντο ζεματάει. Φανταστείτε τον εαυτό σας να φοράει γούνα και να περπατά ξυπόλυτος στο τσιμέντο και ας είναι και καινούργιο το πεζοδρόμιο! Φανταστείτε τον εαυτό σας να περπατά πάνω στην καυτή άσφαλτο κατακαλόκαιρο!

 

 

Τι να κάνει ο έρμος…

Ναι, τι να κάνει ο σκύλος… αναγκαστικά τα καταφέρνει. Υπάρχουν όμως και περιπτώσεις που παρά τις αντοχές του, του βάζουμε πολύ δύσκολα για να τα βγάλει πέρα. Κάτι η υψηλή υγρασία, κάτι οι κλειστοί χώροι χωρίς εξαερισμό ή κλιματισμό, κάτι και η παρατεταμένη έκθεση στον ήλιο και μάλιστα οδικώς δε θα αργήσει να την πάθει τη θερμοπληξία και το κακό είναι ότι η δικαιολογία, «είχε ουρά στο ταμείο» και τον αφήσαμε άθελα μας μισή ώρα στο παρκαρισμένο αυτοκίνητο (ακόμα και με ανοιχτό παράθυρο) δε θα το συνεφέρει. Δώστε σημασία γιατί όταν ο φουκαράς θα βγάζει τη γλώσσα του μέχρι το πάτωμα, θα αναπνέει όσο πιο γρήγορα μπορεί και θα του τρέχουνε τα σάλια συνέχεια από το στόμα του, υπάρχει κίνδυνος να είναι ήδη αργά… (αντί να χτυπάτε ξύλο - προσέξτε τον ήλιο!)


Νταλιάσαμε!

Τι να κάνετε, τι να μην κάνετε!

- Ποτέ να μην το πηγαίνετε βόλτα τις ζεστές ώρες της ημέρας (τρελαθήκατε, που πάτε μεσημεριάτικα!). Φτιάξτε το πρόγραμμά σας ώστε να βγάζετε το σκύλο σας βόλτα το πρωί ή το βράδυ.

- Καλό είναι να έχετε πάντα λίγο νερό μαζί σας. Φροντίστε να είναι παγωμένο ώστε να το δροσίσετε τη στιγμή της έντονης ταχύπνοιας είτε κερνώντάς τον να πιει είτε ακόμα και καταβρέχοντάς τον.

- Ποτέ μην αφήνετε το σκύλο σας κλεισμένο στο αυτοκίνητο έστω και αν τα παράθυρα είναι ανοιχτά.

- Ποτέ μην τον αφήνετε κάτω από τον ήλιο για μεγάλη χρονική διάρκεια (ούτε κάτω από ομπρέλα, πέργκολα ή τέντα). Αν μάλιστα ο σκύλος είναι σκουρόχρωμος τότε καλύτερα να μην κάθεται καθόλου στον ήλιο.

- Ποτέ μην επιδίδεστε μαζί του σε έντονες ασκήσεις τις μεσημεριανές ώρες.

- Ποτέ μην τον αφήνετε να καταναλώνει ελεύθερα νερό, όταν είναι σε υπερένταση ή αν εσείς έχετε την υποψία ότι μπορεί να έχει πάθει θερμοπληξία.

Η κακιά η ώρα

Τα συμπτώματα που θα πρέπει να σας βάλουν σε υποψίες είναι η έντονη ταχύπνοια, η απάθεια, το απλανές βλέμμα, η έντονη σιελόρροια ή ο εμετός, η πλάγια κατάκλιση και οι σπασμοί.

- Αν εκδηλωθούν τα συμπτώματα, βάλτε τον σε δροσερό μέρος, καταβρέξτε τον ή βάλτε του μια βρεμένη πετσέτα στο κεφάλι

- Προσπαθήστε να διευκολύνετε το ζώο αν θέλει να κάνει εμετό ώστε να μην πνιγεί

- Επικοινωνήσετε με το γιατρό σας ή αναζητήστε το συντομότερο βοήθεια

Αφού όμως είναι δυνατό για όλους μας να αποφύγουμε τον καύσωνα ας προσπαθήσουμε να τον αποφύγει και ο σκύλος μας!

 

Πηγή: http://www.ourpet.gr/articles/dog/72-thermopliksia.html


 

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Facebook Login

Ημερομηνία

Παρασκευή, 19 Απριλίου 2019

Δημοσκόπηση

Βρήκατε τις πληροφορίες που ψάχνατε στην ιστοσελίδα μας;
 

Αναζήτηση στον κατάλογο

Η ιστορία ενός σκύλου που δεν αγαπήθηκε

Διαφημίσεις

Όροι χρήσης