Online χρήστες

Έχουμε 87 επισκέπτες συνδεδεμένους

Τελευταίες αγγελείες

Herpetofauna of Greece


filozwos.gr - filozoos Για αυτούς που αγαπούν τα ζώα, Copyright 2008 - 2019 Powered by
Βρίσκεστε: filozwos.gr Νέα Λευκάδα: Μετά από 3 μήνες ετοιμασίας, δεν θα γίνουν τελικά μαζικές στειρώσεις αδέσποτων από εθελοντές κτηνιάτρους!
Λευκάδα: Μετά από 3 μήνες ετοιμασίας, δεν θα γίνουν τελικά μαζικές στειρώσεις αδέσποτων από εθελοντές κτηνιάτρους! Εκτύπωση E-mail

Λευκάδα: Μετά από 3 μήνες ετοιμασίας, δεν θα γίνουν τελικά μαζικές στειρώσεις αδέσποτων από εθελοντές κτηνιάτρους! ΟΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΓΙΑ ΜΑΖΙΚΕΣ ΣΤΕΙΡΩΣΕΙΣ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ ΣΚΥΛΩΝ ΚΑΙ ΓΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ΛΕΥΚΑΔΑ...ΕΠΕΣΑΝ ΣΤΟ ΚΕΝΟ. Τρεις μήνες έχουν διαρκέσει οι συνενοήσεις μεταξύ του Δήμου Λευκάδας, του σωματείου ζωόφιλων Λευκάδας, του Ελληνικού ταμείου μέριμνας ζώων και των ιδιωτών κτηνιάτρων.

Οι κτηνίατροι της εταιρείας, επρόκειτο να επισκευθούν την Λευκάδα, κατόπιν πρόσκλησης του Δήμαρχου κου Κ. Αραβανή, στις αρχές Φεβρουαρίου. Μέσα σε τρεις μέρες, δύο κτηνίατροι θα στείρωναν τουλάχιστον 60 αδέσποτες γάτες και σκύλους.

Το σωματείο είχε το όλο βάρος της οργάνωσης, χρηματοδότησης και περαίωσης του προγράμματος.

Εθελοντές μας, εδώ και μήνες, προετοιμάζονταν για αυτό το πολύ δύσκολο τριήμερο. Τα πάντα έπρεπε να λειτουργήσουν άψογα για να εκμεταλλευτούμε στο έπακρο την ευκαιρία αυτή. Κάθε λεπτό καθυστέρησης, θα σήμαινε μείωση της αποδοτικότητας του προγράμματος.

20 ζώα έπρεπε να είναι καταγεγραμμένα και έτοιμα για στείρωση κάθε μέρα.

Οι χώροι αποθεραπείας των ζώων ήταν έτοιμοι. Οι χορηγοί μας για την διαμονή και την σίτιση των κτηνιάτρων περίμεναν την άφιξή τους. Δεκάδες καλάθια είχαν μαζευτεί για να εξυπηρετήσουν την μεταφορά των ζώων. Τα μέλη του σωματείου μας, αλλά και φίλοι, ευαισθητοποιημένοι Λευκαδίτες θα πλήρωναν για τις στειρώσεις :

10 ευρώ για κάθε αρσενική γάτα, 15 ευρώ για κάθε θηλυκή,40 ευρώ για αρσενικό σκυλί και 50 ευρώ για κάθε θηλυκό.

Το κέρδος όμως από όλη αυτή την κινητοποίηση, δεν θα ήταν μόνον η στείρωση 60 αδέσποτων ζώων, αριθμού αμελητέου μπροστά στα εκατοντάδες που θα έπρεπε να στειρωθούν. Το μεγάλο κέρδος για την Λευκάδα θα ήταν, η αισιοδοξία που θα έφερνε στον φιλόζωο και ευαίσθητο κόσμο του νησιού, η πολύ καλή διάθεση από όλα τα συνεργαζόμενα μέρη (Δήμο, σωματείο, ΕΤΜΖ, ιδώτες κτηνίατρους), για την επίλυση ενός κοινωνικού προβλήματος. Ενός προβλήματος που απαιτεί μεγάλο απόθεμα ευαισθησίας για να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά, ιδιαίτερα σε εποχές κρίσης, όχι μόνον οικονομικής, αλλά κυρίως αξιών.

Για πρώτη φορά στο νησί μας, η πολιτεία, στηρίχτηκε στους εθελοντές, αλλά συγχρόνως στάθηκε στο πλευρό τους, προς όφελος των παρατημένων ζώων, προς όφελος των πολιτών που δυσανασχετούν από τον υπερπληθυσμό τους, υπέρ της πρόληψης ως εκ τούτου των εποχιακών μαζικών δηλητηριάσεων, και αποκατάστασης της φήμης του νησιού, ως,
όχι ενός από τα πολλά μέρη της Ελλάδας στα οποία κακοποιούνται ζώα συντροφιάς.

ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΛΥΠΗ ΜΑΣ, ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΕΠΕΣΑΝ ΣΤΟ ΚΕΝΟ.

Λευκάδα 3/02/2012

Σωματείο Ζωόφιλων Λευκάδας


Περισσότερα... http://www.adespoto.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=4299:leykada-meta-apo-3-mines-etoimasias-den-tha-ginoyn-telika-mazikes-steiroseis-adespoton-apo-ethelontes-ktiniatroys&catid=35:generalnews&Itemid=67


 

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Facebook Login

Ημερομηνία

Τρίτη, 21 Μαΐου 2019

Δημοσκόπηση

Βρήκατε τις πληροφορίες που ψάχνατε στην ιστοσελίδα μας;
 

Αναζήτηση στον κατάλογο

Η ιστορία ενός σκύλου που δεν αγαπήθηκε

Διαφημίσεις

Όροι χρήσης