Online χρήστες

Έχουμε 125 επισκέπτες συνδεδεμένους

Τελευταίες αγγελείες

Herpetofauna of Greece


filozwos.gr - filozoos Για αυτούς που αγαπούν τα ζώα, Copyright 2008 - 2019 Powered by
Βρίσκεστε: filozwos.gr Ράτσες Ράτσες Σκύλων Λαμπραντόρ ριτρίβερ - Labrador retriever
Λαμπραντόρ ριτρίβερ - Labrador retriever Εκτύπωση E-mail
Αξιολόγηση Χρήστη: / 248
ΧείριστοΆριστο 

Λαμπραντόρ ριτρίβερ labrador retriever λαμπραντόρ κουτάβια κουτάβια λαμπραντόρ χαρίζονται λαμπραντόρ σκυλιά λαμπραντόρ skylia labrador labrador koutavia xarizontai labrador ΤΑ ΣΚΥΛΙΑ ΛΑΜΠΡΑΝΤΟΡ ΡΙΤΡΙΒΕΡ σκυλος λαμπραντόρ

Μέγεθος Μεγάλο | Αρσ. 47 εκ. Θηλ. 43 εκ | Βάρος 30-36 κιλά

Άλλη ονομασία
Διάρκεια ζωής

10 -12 έτη

Καταγωγή Καναδάς
Με παιδιά Άριστο με παιδιά
Με άλλα ζώα
Φύλακας
Ικανότητα μάθησης
Σε διαμέρισμα
Χρησιμότητα Σκύλος άθλησης - συνοδός τυφλών - ανιχνευτής ναρκωτικών - συντροφιάς κατοικίδιο

Περιγραφή

Ο Λαμπραντόρ είναι πασίγνωστος σκύλος για την εξυπνάδα του και την ευκολία μάθησης. Πολύ καλός φύλακας, δυνατός, σκληραγωγημένος και υπάκουος, χρησιμοποιείται ευρέως σαν κυνηγόσκυλο,

στην Αστυνομία για εντοπισμό ναρκωτικών, στην αντιτρομοκρατία και το στρατό.

Εμφάνιση

Μεγάλου αναστήματος με πυκνό σκληρό κοντό τρίχωμα σκύλος. Αρκετά δυνατός με βαρύ σκελετό και μεγαλοπρεπής. Δεν χρειάζεται ιδιαίτερη φροντίδα αλλά η καθημερινή άσκηση είναι απαραίτητη.

Τα συνηθέστερα χρώματα είναι μαύρο και σοκολατί.

Τα σκυλιά Λάμπραντορ ριτρίβερ

Πιθανά να το έχετε δεί, το σκυλί σας να στέκεται περήφανο, τα αυτιά να γέρνουν μπροστά, το τρίχωμα να λάμπει στον ήλιο, η ουρά να στέκεται ψηλά και τα μάτια του να ψάχνουν στον ορίζοντα με εγρήγορση.

Καθώς θαυμάζετε την ομορφιά του Λαμπραντορ σας, αυτό που βλέπετε είναι το αποτέλεσμα δεκαετιών προσεκτικών ζευγαρωμάτων.
Το σχήμα του κεφαλιού του, η γραμμή της πλάτης του, η ζωηράδα του βλέμματος του, ακόμα και ο χαρακτήρας του, αυτά είναι χαρακτηριστικά που ικανοί εκτροφείς έβαλαν εκεί σοφά μέσα σε δεκαετίες.

Η προσωπικότητα του Λάμπραντορ

Η ομορφιά είναι πολύ σημαντική φυσικά, αλλά το Λάμπραντορ είναι πολύ περισσότερο απο ένα όμορφο σκυλί. Τα Λάμπραντορ είναι ευγενικά καλόψυχα σκυλιά που ο σκοπός τους στην ζωή είναι να ικανοποιούντα αφεντικά τους.


Το Λάμπραντορ Ριτρίβερ
είναι η ράτσα σκύλων που κρατάει την πρώτη θέση στον Αμερικανικό και τον Αγγλικό κυνολογικό όμιλο εδώ και πολλά χρόνια και με σημαντική διαφορά απο την δεύτερη ράτσα.
Και αυτό γιατί το labrador retriever είναι το απόλυτο οικογενειακό σκυλί.
Η έλειψη επιθετικότητας τον κάνει ιδανικό σύντροφο για παιδιά.

TA XPΩMATA
Τα χρώματα του Λαμπραντoρ είναι ατόφιο μαύρο, κίτρινο και σοκολατί.

H EMΦANIΣH
Η γενικη εμφάνιση του Λαμπραντoρ είναι εντονα χτισμενο μεσου μεγεθους, σκυλί που κατεχει μια υγιη, αθλητικη, ισορροπημενη διαμόρφωση που τους επιτρεπει για να λειτουργησουν ως σκυλιά επαναφοράς κυνηγων στο έδαφος ή το νερό, με μεγάλη αντοχή, κοντό τρίχωμα, ανθεκτικό στον άσχημο καιρό, ουρά ίσια με ευρυ πίσω κρανίο, ισχυρά σαγόνια και τα "καλά", φιλικά μάτια του, που εκφράζουν τον χαρακτηρα την νοημοσυνη και την καλη του ιδιοσυγκρασία

O XAPAKTHPAΣ TOY LABRADOR
Η αληθινη ιδιοσυγκρασία του Λαμπραντoρ είναι τόσο μια σφραγίδα της φυλης όσο και η ουρά του.
Aπο φυση πρόθυμος και ευγενικός και μη-επιθετικός προς άνθρωπους η ζωα, αν και θα γαυγίσει για να αποκρουσει τους ξενους δεν θα επιτεθεί παρά μόνο για να προστατεψει τον ιδιοκτητη του απο πραγματικό κίνδυνο.
H νοημοσυνη και η προσαρμοστικότητά του τον κάνουν ενα ιδανικό σκυλί για οικογενεια.
To retriever του Labrador ειναι πραγματικά ένας σκύλος για όλες τις χρήσεις, τα προσόντα του έχουν εκτιμηθεί απο τον 18 αιώνα που άρχισε η αναπαραγωγή τους στην Αγγλία απο τα σκυλιά που βρήκαν να τραβούν τα δύχτια για τους ψαράδες της Νέας Γής.
Τα σκυλιά αυτα αναπαρήχθηκαν για την εξυπνάδα τους, τον πράο χαρακτήρα τους, την ικανότητα στην επαναφορά και την θέληση τους να ικανοποιούν τα αφεντικά τους.

Τα Λαμπραντoρ είναι θαυμάσια οικογενειακά σκυλιά, είναι πολύ φιλικά με τα παιδιά, και κοινωνικά με όλους τους ανθρώπους.
Είναι πρανατολισμένα στην δράση και τους ανθρώπους, απο το να επαναφέρει μια πάπια απο την λίμνη, ή το κοντρόλ της τηλεόρασης σας τίποτα δεν ευχαριστεί το Λαμπραντόρ περισότερο απο το να τον επαινείται, για αυτό άλλωστε είναι μια απο τις πιό επιτυχημένες ράτσες σκύλων παγκοσμίως, απο το να οδηγούν άτομα για αναπηρίες, μέχρι να κάνουν εργασίες ανεύρεσης βομβών και ναρκωτικών.
Γι'αυτό άλλωστε είναι και αγαπημένοι οικογενειακοί σύντροφοι απο τους ανθρώπους που τα υιοθετούν ικανοποιούν πολλές διαφορετικές ανάγκες.

Χαρακτηριστικά της Ράτσας

Γενική Περιγραφή

Δυνατό, πολύ δραστήριο. Ανοιχτά λαγόνια (πλευρά), δυνατά και μυώδη πίσω άκρα. Eύκολα εκπαιδεύσιμο, καλό με τα παιδιά και άλλα σκυλιά, πιστό στην οικογένεια. Θέλει να ευχαριστεί. Eυγενικό, πιστό, δεν φοβάται τη σκληρή δουλειά. Kανένα δείγμα επιθετικότητας. Kατάλληλο για κυνήγι, συντροφιά, και εργασία.

Προέλευση Aρχές 19ου φτάνει στη Nέα Γη (Kαναδάς) απο την Aγγλία.
Aρχικός προορισμός φυλής Συλλογή ψαριών που ξέφευγαν από τα δίχτυα των ψαράδων και επαναφορά πουλιών νερού κατά το κυνήγι στις παγωμένες λίμνες.
Xρώμα Mαύρο, μπεζ, κίτρινο, σοκολατί
Mέγεθος Μεγάλο
Ύψος στα ακρώμια

θηλυκόαρσενικό
53-58 cm56-61 cm

Bάρος

25-32 kg27-34 kg

Τρίχωμα – περιποίηση Tρίχωμα κοντό, σκληρό, ίσιο, πυκνό, γυαλιστερό. Λίγο βούρτσισμα αρκεί για να το διατηρεί σε εξαιρετική κατάσταση.
Aνάγκη για άσκηση Πολύ δραστήριο, δεν μπορεί να ζεί σε περιορισμένο χώρο. Xρειάζεται καθημερινή ανθρώπινη επαφή. Λατρεύει την έντονη άσκηση και ιδιαίτερα το κολύμπι.
Xαρακτήρας – συμπεριφορά - μάθηση Διαχυτικό, φιλικό, έξυπνο, υπομονετικό, κοινωνικό, εργατικό, καθόλου επιθετικό, εξαιρετικό με τα παιδιά. Σταθερός χαρακτήρας. Mαθαίνει πολύ εύκολα, καλό σε εκπαίδευση υπακοής, μέτριο σε επίλυση προβλημάτων.
Eιδικές ικανότητες Ευαίσθητη μύτη, επαναφορά αντικειμένων, δεινός κολυμβητής, εύκολη μάθηση.
Eυαισθησίες φυλής – ασθένειες Γενικά πολύ ανθεκτικό. Πιθανά προβλήματα: δυσπλασία των ισχύων, επιληψία, προοδευτική ατροφία του αμφιβληστροειδή, δερματικές αλλεργίες
Kατάλληλο για Σκύλος αθλοπαιδιών και κυνηγιού, οδηγός τυφλών, ανιχνευτής ναρκωτικών και εκρηκτικών, ναυαγοσώστης, σκύλος συντροφιάς για οικογένειες, παιδιά, άτομα με ειδικές ανάγκες.
Aκατάλληλο για Φύλακας , σωματοφύλακας.
Iδανικό αφεντικό Δραστήριο, με αγάπη για κίνηση, άσκηση, και διάθεση για παιχνίδι και μεγάλες βόλτες, πάντα μαζί με το σκύλο.
Iδανικό περιβάλλον διαβίωσης Ένας μικρός κήπος ή αυλή αρκεί σε συνδιασμό με πολλή άσκηση. Aνάγκη για δράση και ανθρώπινη συντροφιά.

MΕΡΙΚΑ AKOMA ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΓΙΑ ΤΑ LABRADOR

Έχουν σχεδόν ατέλείωτη ενέργεια, και εάν δεν κάνουν αρκετή άσκηση, γίνονται γρήγορα καταστρεπτικοί -- μασώντας ότι βρούν μπροστά τους. Προετοιμαστήτε για μακρείς περιπάτους και παιχνίδια!

TA LABRADOR XPEIAZONTAI ΠOΛΛH ΣYNTPOΦIA
Tο labrador αγαπά τους ανθρώπους,
Το labrador σας θα θελει να είναι με σας όλη την ώρα.
Τα labrador, δεν πρόκειται να θελήσουν να αφεθούν μόνα τους εξω, ούτε θα θελουν να είναι μόνα όλη την ημέρα ενώ είστε στην εργασία.
Όταν είστε στο σπίτι, θα θελήσουν να είναι κοντά σε σας... και θα θέλουν να παίξουν όλη την ώρα.
Εάν πάρετε ένα κουτάβι λαμπραντορ , θα είστε ο ολόκληρος κόσμος του κουταβιού.

TA LABRADOR ΔEN EINAI OI KAΛYTEPOI ΦYΛAKEΣ
Tο labrador αγαπά τους ανθρώπους, όλοι είναι φίλοι τους, γι'αυτό και δεν είναι επιθετικοί (αν και οι περισσότεροι θα υπερασπίσουν τους ιδιοκτήτες τους εάν αισθανθούν πραγματικό κίνδυνο).

TA LABRADOR XPEIAZONTAI EKΠAIΔEYΣH
Το Labradors είναι πολύ ευφυές. Με τη σωστή κατάρτιση, μπορούν να είναι μια πραγματική χαρά -- η νοημοσύνη τους τους κάνει τα καλύτερα σκυλιά detectives και οδηγούς

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΙΔΙΟΣΥΓΚΡΑΣΙΑ

Τα κύρια χαρακτηριστικά του Labrador είναι το χρώμα, η ουρά, το κεφάλι και η ιδιοσυγκρασία τους.
Έχουν ένα διπλό τρίχωμα: ένα μαλακό εσωτερικό τρίχωμα που τους κρατά ξηρούς και θερμούς στο κρύο νερό και ένα σκληρό εξωτερικό τρίχωμα που τους βοηθά να διώχνουν το νερό.
Η ουρά τους, περιέγραφεται καλύτερα σαν μια ουρά ενυδρίδων, είναι παχιά στη βάση και εκλεπτύνει σε ένα στενότερο σημείο. Δεν πρέπει να ανεβαίνει στην πλάτη ούτε θα έπρεπε να έχει μια μπούκλα σε αυτην. Πρέπει, εντούτοις, να είναι ακριβώς στην ευθεία .
Το κεφάλι τους έχει καθαρή περικοπή και κάπως ευρύ.
Η έκφρασή τους είναι άγρυπνη και ευφυής και μεταβιβάζει μια καλή, φιλική ιδιοσυγκρασία.
Το καλύτερο χαρακτηριστικό γνώρισμά τους είναι η ιδιοσυγκρασία τους.Tα λαμπραντόρ αγαπούν τους ανθρώπους. Είναι ευτυχέστεροι όταν είναι με σας.
Τα λαμπραντόρ είναι retrievers και θα σας φέρουν τα πράγματα που βρίσκουν σκορπισμένα στο σπίτι ή το αυλή σας. Τείνουν να είναι αρκετά υπομονετικοί με τα παιδιά είναι θαυμάσια οικογενειακά σκυλιά. Δεν είναι σκυλιά φρουράς. Μπορούν να γαυγίσουν προστατευτικά, αλλά γενικά δεν θα ενεργήσουν επιθετικότερα.
Τα λαμπραντόρ είναι θαυμάσια σκυλιά που αγαπούν τους ανθρώπους, είναι πιθανότερο να γλύψουν κάποιον μέχρι θανάτου, παρά να του επιτεθούν.
Τείνουν να είναι σταθεροί, δεν αναστατώνονται εύκολα από τα παράξενα πράγματα ή τα περιστατικά.
Στην Eλλάδα, υπάρχουν δύο ευδιάκριτες "γραμμές" Labradors: τα pets και τα εκθεσιακά σκυλιά.
Η γραμμή Labrador pets είναι συνήθως αυτά που βρίσκεις σε Pet Shops, εισαγωγής απο εκτροφείς (puppy mills) καθόλου ενδιαφερόμενους για την βελτίωση της φυλής. Kαι τα εκθεσιακά σκυλιά που είναι υψηλής καθαροαιμίας και πιό κοντά στο στάνταρ της φυλής Λαμπραντορ.
Καθένας τύπος μπορεί να κάνει έναν ευχάριστο σύντροφο. Tα Retrievers του Labrador είναι προσανατολισμένα σε άνθρωπους - και δράση, και μπορούν να γίνουν βαριεστημένα εάν αφήνονται μόνα τους.
Ανεκπαίδευτοι, μπορούν να γίνονται ανεξέλεγκτοι στο μέγεθος του ενθουσιασμού τους. Aγύμναστοι , θα γυρίσουν συχνά στην καταστροφή ή θα δραπετεύσουν για να ανακουφίσουν την πλήξη και την υπερβολική ενέργεια.
Απαιτούν την προσοχή και την αγάπη τόσο όσο και τα τρόφιμα και το νερό.
Το Labradors είναι εύκολο να εκπαιδευθεί, απαιτεί επίσης την αφθονία της άσκησης -- αυτό ισχύει ιδιαίτερα δεδομένου ότι τα περισσότερα λαμπραντόρ αγαπούν το φαί!

Εξασφαλίζοντας οτι παίρνουν την κατάλληλη άσκηση, εκπαίδευση, και προσοχή θα σας δώσει ένα ευτυχές, υγιές Λαμπραντορ.

Καταγωγή

"Δεν υπάρχει ένας ζωντανός ίσος στην κυνοειδή φυλή "
(Σημειώσεις απο το Stud Book του Duke of Buccleuch's Labrador Retrievers)

Οι ψαράδες και οι φαλαινοθήρες έπλευσαν στον αποκαλούμενο "νέο κόσμο" από το δέκατο πέμπτο αιώνα. Το 1494 η νέα γη "ανακαλύφθηκε" από τους εμπόρους από το Μπρίστολ, και το 1504 η επιχείρηση του Μπρίστολ καθιέρωσε τον πρώτο οικισμό της.

Η αλιευτική βιομηχανία της νέας γης αυξήθηκε και ευημέρησε, ενώ οι στόλοι των αλιευτικών σκαφών από την Αγγλία και άλλες ευρωπαϊκές χώρες αλίευσαν τα κρύα νερά.

Το 1662, ο W.E. Cormack, ένας ντόπιος του ST John, νέας γης, ταξίδεψε με τα πόδια σε ολόκληρη τη χώρα. Στον απολογισμό του ταξιδιού του έγραψε ότι είδε τα μικρά σκυλιά ύδατος, τα οποία περιέγραψε τόσο "αξιοθαύμαστα εκπαιδευμένους retrievers και είναι και σε άλλα χρήσιμα - - το ομαλό ή με κοντά μαλλιά σκυλί προτιμάται, επειδή στον παγωμένο καιρό, το μακρότριχο είδος γεμίζει με πάγο όταν βγεί από το νερό."
το με κοντά μαλλιά σκυλί" ήταν αυτό που ήρθαμε να ξέρουμε ως retriever του Λαμπραντόρ, ενώ το "μακροτριχο μαλλιαρό είδος" ήταν το Newfoundlander. Δεν διασταυρώθηκαν.

Τα σκυλιά που εξελίχθηκαν σε retrievers λέγονταν κυνηγόσκυλα του ST Huberts. Χρησιμοποιήθηκαν για να βοηθήσουν να φέρουν την λεία στους ψαράδες. Αργότερα το κυνηγόσκυλο του ST Huberts έγινε γνωστό όπως το μικρότερο Newfaoudland, ή συχνότερα το σκυλί ύδατος του ST Johns, και τελικά το σημερινό τους όνομα Labrador Retriever.

Τα σκυλιά των ψαράδων όχι μόνο έπρεπε να βοηθήσουν να μεταφέρουν στη μεταφορά των δικτυών και να ανακτήσουν τα ψάρια που βγήκαν απο αυτά, αλλά έπρεπε επίσης να είναι σε θέση να ανακτήσουν τα πουλιά και τα υδρόβια πουλιά στο κυνήγι.

e32">

Το 1830 ο συνταγματάρχης Hawker αναφέρθηκε στα σκυλιά ύδατος του ST Johns ως, "κατά πολύ το καλύτερα για οποιοδήποτε είδος κυνηγιού είναι γενικά μαύρος και όχι μεγαλύτερος από έναν pointer, πολύ δυνατός στα πόδια με την κοντή ομαλή τρίχα και η ουρά του δεν κατσαρώνει τόσο πολύ, εξαιρετικά γρήγορα ανακτά, κολυμπά και παλεύει."."
Δεν πήρε πολύ πριν να αρχίσουν οι ψαράδες να φέρνουν πίσω όχι μόνο αλιεία από την νέα γη, αλλά και μερικά από καλύτερα retrievers, για να πωληθούν στην αγορά. Ο κύριος λιμένας της εισαγωγής για τα "σκυλιά ύδατος του ST Johns" ήταν ο λιμένας Poole, και στο 1830 αυτά τα πολύτιμα σκυλιά πήγαν στα εκλεκτικά προγράμματα αναπαραγωγής στην Αγγλία και τη Σκωτία..
Αλλά ενώ η αναπαραγωγή στη Με γάλη Βρετανία συνεχίστηκε, οι βαριοί φόροι σκυλιών στον Καναδά, καθώς επίσης και ένας αγγλικός νόμος καραντίνας, σήμαναν το τέλος για το αρχικό απόθεμα αναπαραγωγής στη νέα γη.

ο 5ος δούκας Buccleuch και ο 7ος δούκας Queensberry, διαδέχτηκαν τον πατέρα τους dukedom Buccleuch το 1819. Ο 5ος δούκας ήταν επίσης ένας από τον πρώτους που εισήγαγε τα σκυλιά του Λαμπραντόρ από τη νέα γη στο 1830, ακριβώς όπωςο αδελφός του Lord John Scott, και 2ος Earl of Malmesbury.
Στα βιβλία εκτροφείου του βρίσκουμε τα σκυλιά που ανήκουν τα πρώτα -πρώτα καταγραμμένα retrievers του Λαμπραντόρ: Lord Malmesbury's Sweep (1877) και Lord Malmesbury's Juno (1878). . Παρήγαγαν την Buccleuch Ned (1882). Σε μια επιστολή του το 1887, στον 6ο δούκα Buccleuch, ο 3ος κόμης Malmesbury αποκάλεσε αρχικά τα σκυλιά "σκυλιά του Λαμπραντόρ." "Tα λέμε πάντα τα σκυλιά του Λαμπραντόρ και έχω κρατήσει τη φυλή τόσο καθαρή όσο θα μπορούσα από τον πρώτο που είχα -- η πραγματική φυλή μπορεί να αναγνωρισθεί από το κοντό τρίχωμα που διώχνει το νερό όπως το πετρέλαιο, και, πάνω απο όλα, μια ουρά όπως μια ενυδρίδα."


H πρώτη σελίδα Stud Book του Duke of Buccleuch's Labrador Retrievers

Όταν άρχισαν να οργανώνονται κυνήγι του φασιανού, και ο αγριόγαλλος και οι πέρδικες έγιναν δημοφιλείς μεταξύ της ανώτερης τάξης προς το τέλος του δέκατου όγδοου και των δέκατων έννατου αιώνα, το retriever του Λαμπραντόρ έγινε δημοφιλές, και όλο και περισσότεροι pointers και setters αντικαταστάθηκαν με retrievers.

Στις 7 Ιουλίου ..1903 το retriever του Λαμπραντόρ αναγνωρίστηκε αρχικά ως ειδική φυλή από τη Kυνολογικό Όμιλο, όταν αποφασίστηκε να δοθούν οι κατηγορίες στον Όμιλο παρουσιάζει τα Labradors ως χωριστή φυλή. Στις 3 Νοεμβρίου ..1903, το retriever του Λαμπραντόρ αναγνωρίστηκε οριστικά ως χωριστή φυλή, και στις 3 Ιανουαρίου ..1905, η φυλή ταξινομήθηκε χωριστά ως υποποικιλία retrievers.

Μέχρι το 1880 όλα σχεδόν τα Labrador (st John's dogs) είχαν εξαφανιστεί από την Αγγλία. Μία τυχερή συνάντηση μεταξύ των Earl of Malmesbury σε ηλικία 75 χρονών με τον Duke of Buccleuch (1831-1914) και τον Duke of Home (1834-1918) έσωσε τα λαμπραντόρ απο την εξαφάνιση. Όταν συμμετείχαν σε κυνήγι οι δύο άνδρες εντυπωσιάστηκαν απο την ικανότητα των σκύλων του Malmesbury ο οποίος τους έδωσε μερικά για να συνεχίσουν το πρόγραμμα αναπαραγωγής αυτά τα σκυλιά ήταν η Ned (1882) και ο Avon (1865)

FCI ΣΤΑΝΤΑΡ ΓΙΑ ΤΑ ΛΑΜΠΡΑΝΤΟΡ ΡΙΤΡΙΒΕΡ
FCI Standard for Labrador Retrievers

Η Διεθνής Κυνολογική Ομοσπονδία (FCI) είναι ο Παγκόσμιος Κυνολογικός Οργανισμός.  


ΛΑΜΠΡΑΝΤΟΡ ΡΙΤΡΙΒΕΡ
Γενική Εμφάνιση:
Γεροδεμένο, με κοντή πλάτη, πολύ δραστήριο. Το κρανίο είναι φαρδύ, φαρδύ και βαθύ στο στήθος και τα πλευρά, η μέση και τα πίσω πόδια είναι φαρδιά και δυνατά.

Χαρακτήρας: Καλός χαρακτήρας, πολύ ευκίνητος. Εξαιρετική όσφρηση, μαλακό στόμα, πάθος για το νερό. Αξιαγάπητο, πιστός σύντροφος.

Συμπεριφορά: Έξυπνο, υπάκουο και ζωηρό, με δυνατή επιθυμία να ευχαριστεί. Καλοσυνάτη φύση, χωρίς ίχνος επιθετικότητας ή φοβίας.

Κεφάλι και Κρανίο: Φαρδύ κρανίο με δυνατό stop, καθαρές γραμμές χωρίς κρεμασμένα μάγουλα. Σαγόνια μέτριου μεγέθους, δυνατό όχι μυτερό, Μύτη φαρδιά, καλά αναπτυγμένα ρουθούνια.

Μάτια: Μέσες διαστάσεις που εκφράζουν την εξυπνάδα και τον καλό χαρακτήρα. Χρώματος καστανό ή φουντουκί.

Αυτιά: Ούτε μεγάλα, ούτε χονδρά, πέφτουν κοντά από το κεφάλι και είναι τοποθετημένα προς τα πίσω.

Στόμα: Σαγόνια και δόντια δυνατά με πλήρη, αρμονικό και τέλειο δάγκωμα ψαλιδιού, δηλαδή οι άνω κοπτήρες καλύπτουν τους εσωτερικούς με μία επαφή στενή και είναι εγκατεστημένοι σε ορθή γωνία σε σχέση με τα σαγόνια.

Λαιμός: Καθαρή περικοπή, δυνατός και εύρωστος που παρεμβάλλεται ανάμεσα στους καλά τοποθετημένους ώμους.

Μπροστινό Σύστημα: Ώμοι μακροί και κεκλιμένοι. Μπροστινά πόδια έχουν έναν καλό σκελετό και είναι κατακόρυφα (ίσια) από τον αγκώνα προς το έδαφος όπως και αν ειδωθούν, είτε από μπροστά είτε προφίλ.

Σώμα: Στήθος με αρκετό πλάτος και βάθος, με καλά απλωμένα βαρελοειδή πλευρά. Η γραμμή της πλάτης είναι οριζόντια. Μέση Φαρδιά, κοντή και δυνατή.

Πίσω σύστημα: Καλά ανεπτυγμένο, τα καπούλια δεν κατεβαίνουν προς την ουρά, αρκετά γωνιώδες ακροκνήμιο. Ακροτάρσιο παράλληλα καθοδικό, πόδια που κάνουν καμάρα πολύ ανεπιθύμητα.

Πόδια: Στρογγυλεμένα, συμπαγή, δάχτυλα καλά κυρτωμένα και μαξιλαράκια καλά ανεπτυγμένα.

Ουρά: Πολύ διακριτική της ράτσας. Πολύ παχιά στην αρχή της καταλήγοντας προοδευτικά προς την άκρη, μετρίου μάκρους, στερουμένη φούντας αλλά καλυμμένη ολοκληρωτικά από ένα κοντό τρίχωμα παχύ, πυκνό που δίνει μια εικόνα στρογγυλότητας και έχει περιγραφεί με την ονομασία «ουρά ενυδρίδας». Μπορεί να ρέπει προς τα πάνω χαρούμενη, αλλά δεν πρέπει να ανακυρτώνει πάνω στην πλάτη.
.
Βάδισμα - Κίνηση: Βάδισμα ελεύθερο, που καλύπτει επαρκή έδαφος. Τα προγενέστερα και μεταγενέστερα μέλη μετακινούνται σε παράλληλες κινήσεις στον άξονα του σώματος.

Τρίχωμα: Το τρίχωμα είναι ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό. Είναι κοντό και πυκνό, χωρίς κυματισμούς, ούτε φούντες, δίνει σ' αυτόν που το αγγίζει την εντύπωση ότι είναι αρκετά τραχύ, το υποτρίχωμα ανθεκτικό στην κακοκαιρία.

Χρώμα: Εντελώς μαύρο, κίτρινο ή σοκολατί. Το κίτρινο εναλλάσσεται από το ελαφρύ κίτρινο στο ξανθοκόκκινο της αλεπούς. Μία μικρή κηλίδα λευκή μπορεί να υπάρχει πάνω στο στήθος.

Ύψος: Ύψος ωμοπλάτης, ιδανικό από 56-57 εκ. στο αρσενικό και από 54-56 εκ. στο θηλυκό.

Ελλατώματα: Οποιαδήποτε παρέκκλιση από τα προγενέστερα αναφερόμενα πρέπει να θεωρείτε λάθος και η σοβαρότητα με την οποία το λάθος πρέπει να αντιμετωπίζετε πρέπει να είναι σε πλήρη αναλογία με τον βαθμό του.

Σημείωση: Tα αρσενικά πρέπει να έχουν δύο εμφανώς φυσιολογικούς όρχεις κου κατεβαίνουν πλήρως.

Φωτογραφίες Ράτσας


 

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Facebook Login

Ημερομηνία

Τρίτη, 20 Αυγούστου 2019

Δημοσκόπηση

Βρήκατε τις πληροφορίες που ψάχνατε στην ιστοσελίδα μας;
 

Αναζήτηση στον κατάλογο

Η ιστορία ενός σκύλου που δεν αγαπήθηκε

Διαφημίσεις

Όροι χρήσης