Online χρήστες

Έχουμε 82 επισκέπτες συνδεδεμένους

Τελευταίες αγγελείες

Herpetofauna of Greece


filozwos.gr - filozoos Για αυτούς που αγαπούν τα ζώα, Copyright 2008 - 2019 Powered by
Μπλαντχάουντ - Bloodhound Εκτύπωση E-mail
Αξιολόγηση Χρήστη: / 12
ΧείριστοΆριστο 

ΡΑΤΣΑ: Μπλαντχάουντ, Σαιν Υμπέρ, Σαιντ Υμπέρ, Αγίου Ουμβέρτου
ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ: Βέλγιο.
ΙΣΤΟΡΙΑ: Το Μπλαντχάουντ στην Ευρώπη εξακολουθεί να έχει το όνομα του προγόνου του και ονομάζεται Σαίν Υμπέρ. Χρησιμοποιήθηκε στο ομαδικό κυνήγι, σαν προστάτης και φύλακας. Σήμερα λόγω της ανεπτυγμένης όσφρησης χρησιμοποιείται στην αναζήτηση, επίσης είναι αγαπημένο κατοικίδιο.
ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ: Το Μπλαντχάουντ είναι ένα μεγάλο και δυνατό σκυλί που το ύψος του κυμαίνεται από 58 μέχρι 69 εκ. και το βάρος του από 36 μέχρι 41 κιλά. Το κεφάλι του είναι σχετικά μικρό και μακρύ, το κρανίο είναι στενό, η μουσούδα μακριά, έχει ζάρες στο μέτωπο και στα μάγουλα και διπλοσάγονο. Τα μάτια είναι βαθιά τοποθετημένα και το χρώμα τους είναι αντίστοιχο με του τριχώματος σε αποχρώσεις του καφέ. Τα αυτιά είναι λεπτά, απαλά, μακριά, κρεμαστά, κολλητά και καταλήγουν σε χαλαρές δίπλες. Η μακριά ουρά βρίσκεται ψηλά, είναι χοντρή στη βάση και καταλήγει λεπτή στο άκρο, με πλούσιο τρίχωμα από την κάτω πλευρά. Το τρίχωμα είναι κοντό, πυκνό, λεπτό και γυαλιστερό. Το χρώμα είναι συνήθως μαύρο, καφέ, ή μαύρο με καφέ.
ΧΑΡΑΚΤΗΡΑΣ: Είναι φιλικό, χαρούμενο, έξυπνο και ανεξάρτητο σκυλί. Δένεται με τον ιδιοκτήτη και είναι πολύ καλός σύντροφος των παιδιών.
ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΜΠΛΑΝΤΧΑΟΥΝΤ: Χρειάζεται εκπαίδευση και, επειδή είναι λίγο οκνηρό, άσκηση. Το τρίχωμά του χρειάζεται περιποίηση και έχει ανάγκη αρκετής ποσότητας τροφής.

Λαγωνικό - μεγάλου μεγέθους σκυλί

Το μπλαντχάουντ, ανήκει σε μία ράτσα που έχει ιστορία πολλών χρόνων και κατάγεται από το Βέλγιο και συγκεκριμένα από τα δάση των Αρδενών. Εκεί αγαπήθηκε από τους μοναχούς του Αγίου Ουμβέρτου και όπως ήταν αναμενόμενο έγινε διάσημο και στον υπόλοιπο κόσμο. Ιδιαίτερα αγαπητό ήταν στην αριστοκρατία, όπου συγκεκριμένα πολλοί Γάλλοι βασιλιάδες το λάτρεψαν. Το όνομα του σημαίνει «λαγωνικό αίματος», που προδίδει την μεγαλειώδη εμπειρία του ως ντεντέκτιβ όσφρησης,  αφού βρίσκει τα ίχνη με τρομερή επιτυχία και πολλές φορές χρησιμοποιείται η ιχνηλασία του ως αποδεικτικό στοιχείο στα δικαστήρια.
Αυτό το μεγαλόσωμο λαγωνικό, είναι φρουρός, ευγενικός, ντροπαλός και πάρα πολύ αγαπησιάρικο. Δένεται πολύ με το αφεντικό του και κάνει πολύ καλή παρέα με τα παιδιά, αφού έχει μεγάλη υπομονή και ταυτοχρόνως εκπέμπει στοργικότητα. Όπως κάθε κατοικίδιο θέλει αρκετή φροντίδα και περιποίηση όπως και αρκετή τροφή. Είναι κατοικίδιο που ταιριάζει και σε εσωτερικό χώρο αρκεί όμως κάθε μέρα να πηγαίνει την πεζοπορία του. Του αρέσει να περπατάει με τις ώρες, έχει μεγάλη αντοχή και αν πιάσει η μυτούλα του κάποια μυρωδιά, τότε συναρπάζεται και προσπαθεί να την εντοπίσει με αποτέλεσμα πολλές φορές να μην υπακούει σε κάποιο κάλεσμα μας.
Αυτό το  πασίγνωστο σκυλί, ύψους 63-69 εκατοστά (58-63εκ.τα θηλυκά), βάρους εώς 50 κιλά, έχει μεγάλο, μακρύ και στενό κεφάλι, με φαρδιά και μεγάλα ρουθούνια και σκούρα μάτια. Τα αυτάκια του είναι πολύ μακριά και απαλά με χαρακτηριστικές ζάρες σε μέτωπο και μάγουλα και ένα ιδιαίτερα τονισμένο προγούλι. Έχει φαρδύ και μυώδες σώμα με κοντό και πυκνό τρίχωμα το οποίο μπορεί να είναι μαύρο και καφέ. Τα πόδια του είναι δυνατά και γεροδεμένα με στρογγυλά πέλματα και η ουρά του είναι μακριά, πυκνή σε τρίχωμα και μυτερή.

Ένας ευγενικός γίγαντας - κατοικίδιο  με απύθμενο ενθουσιασμό για τις μυρωδιές.

Φωτογραφίες Ράτσας


Video Ράτσας


 

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Facebook Login

Ημερομηνία

Τρίτη, 21 Μαΐου 2019

Δημοσκόπηση

Βρήκατε τις πληροφορίες που ψάχνατε στην ιστοσελίδα μας;
 

Αναζήτηση στον κατάλογο

Η ιστορία ενός σκύλου που δεν αγαπήθηκε

Διαφημίσεις

Όροι χρήσης